Bob ovaal26-28 juni 2009
Hessisch Oldendorf (wachten op de grote oversteek)
Helemaal op eigen kracht naar Hessich Oldendorf!
Geen centje pijn natuurlijk. Wat was het daar gezellig!
En natuurlijk ben ik heel veel op de foto gegaan.


Mei 2007.
Toertochtje door Andijk. Nog even afscheid nemen van een oude vriend..... Helaas is deze bril nu vertrokken naar Brabant.


Mei 2006.
Fotoshoot voor de Auto-motorklassiek
in De Goorn.


Ik was helemaal vergeten te vertellen dat ik vanaf 2004 in De Goorn woon! Maar ja, het was ook een hele verhuizing van twee huizen naar één.
Eindelijk woon ik nu gezellig samen met Zombie en nog veel meer ovalen en andere kevers!!! De andere ovalen zijn nog opzoek naar een nieuw baasje..... maar Zombie en ik niet hoor!


22 mei 2004.
Na 4 jaar was het eindelijk weer zo ver: de brillen en ovalendag! Daar moest ik natuurlijk ook bij zijn. Eerst m'n zwarte 'haren' wassen en dan op naar Nieuwveen. Eindelijk weer eens een ritje....
Lees het hele verslag hier.


20-22 juni 2003.
Ik ben dit weekend jarig! Want ik ben de 20ste gebouwd en de 22 ste afgeleverd om naar Zweden te vertrekken. Precies op mijn verjaardag is de meeting in Bad Camberg. Mijn bazinnetje moest en zou dan ook met mij afreizen naar Duitsland. Ik kon ook wel weer wat aandacht gebruiken want ik heb de hele winter stil gestaan en ze had het bovendien veel te druk met dat vriendje Hayo van d'r. Maar ik klaag niet hoor want hij heeft mij tenslotte uit Zweden gehaald!


2 juni 2002.
Hier sta ik even te showen langs de dijk bij Durgerdam. Zoals je kunt zien heb ik nu ook een handige picknicktafel uit de fifty's.
De tafel past precies in mijn kofferklep! Maar dat is niet alles want links boven mijn bumper heb ik ook nog een "nieuwe Bosch" verstraler!


31 maart 2002.
Het is voorjaar!! Ik kan de hele wereld aan... vandaag gaan de kleedjes er af en start ik mijn motor weer. Op naar Noordwijkerhout, gezellig op bezoek bij mijn email vriend Zombie. Zombie is ook een Zweedse ovaal uit 1955, maar ik heb hem nog nooit in het echt ontmoet. Zombie staat op het moment stil, dus die vindt een beetje aanspraak wel gezellig. Ook zie ik vandaag weer een oude bekende: Hayo Pino, die heeft mij tenslotte ontdekt in die loods in Zweden. Lekker over de boulevard van Noordwijk gereden, ja en dan trek je nou eenmaal veel bekijks..... toch even 207 km gereden.


8 december 2001
Ik pak mijn koffers!
Kijk eens waar mijn bazinnetje mee aan kwam zetten! Een echte ovaal kofferset. Nou dat is toch wel heel bijzonder hè? Heeft die Pinocar toch maar mooi voor haar op de kop getikt. Ik heb vandaag meteen maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt en een frisse kever neus gehaald. Het was tenslotte prachtig weer. Sinds kort weet ik ook wanneer ik jarig ben! Kijk maar op mijn geboortecertificaat!


5 oktober 2001
Mijn kentekenplaten zitten er nu ruim een week op. Ik ben meteen de weg opgegaan, maar had nog een beetje last van die twee jaar stilstaan. Mijn verdeelkap was aardig aangetast, hierdoor hadden mijn baasjes een spannend ritje naar Schoorl: afslaan voor het stoplicht en dan niet willen starten... maar ik ben wel weer rijdend thuis gekomen hoor. Nu heb ik een nieuwe verdeelkap en kabels dus loop ik als een zonnetje. Vandaag heb ik toch ruim 100 km gereden door het Noord-Hollands landschap. Het bevalt mij prima op de weg, sommige mensen zwaaien spontaan naar mij en steken hun duim op. Hier sta ik langs de dijk in de Schermer te genieten van het najaars zonnetje.


18 september 2001
Op 18 september moest ik naar de RDW voor de import keuring. Ik ben er zelf heen gereden met een eendagskenteken. Dit was de eerste keer dat ik weer eens echt de wielen liet rollen. Dit was ook een nadere kennismaking met mijn nieuwe bazinnetje. Nou we reden er vrolijk op los. Zij moet alleen nog even wennen aan het feit dat mijn eerste versnelling niet gesynchroniseerd is. De keurmeester was dik tevreden: ik ben in één keer goed gekeurd door de RDW! Ik heb mijn kenteken al binnen, nu de nummerplaten nog. Ik ben alvast aan het aftellen...


Augustus 2001.
Zo mijn motor is weer terug van revisie. Dat is pas goed nieuws. Mijn bazinnetje heeft al een afspraak gemaakt met de Keverpits om hem weer in te laten bouwen. Want met alle respect voor mijn nieuwe eigenaren, maar echt technisch zijn ze niet. De motor er uit halen ging net maar in elkaar zetten is toch een stuk lastiger. Bovendien wil ik weer snel de weg op en dan is het wel prettig wanneer alle onderdelen op de juiste plek zitten.


14 juli 2001
Vandaag een heftig dagje in mijn 46 jarige bestaan. De belangrijkste voorbereidingen zijn getroffen om mijn motor te verwijderen. Dit betekent dat ik nu met mijn achterkant hoog in de lucht hangt om de motor eruit te laten zakken. Ik heb maar een klein beetje hoogte vrees hoor! Op 3 augustus is mijn motor weggebracht voor revisie. Dus wordt het wachten, want dat gaat wel even duren.


17 juni 2001
Ik word van Noordwijkerhout naar mijn nieuwe standplaats in Middelie gereden. Aangekomen op de boerderij word ik eerst door iedereen bewonderd. Het is jammer dat mijn motor het niet doet, anders hadden we lekker kunnen rondrijden. Daarna krijg ik een wasbeurt en word ik binnen gezet. Dat is maar goed ook want het begint toch te regenen.


26 mei 2001
Ik sta sinds een paar dagen in een oude tuinders kas in Noordwijkerhout. Vandaag komt er belangrijk bezoek. Ilonka uit Hoorn. Voor haar ben ik speciaal uit Zweden gekomen. Zij was op zoek naar een mooie originele zwarte ovaal. Gelukkig klikt het meteen. Zij is meteen onder de indruk van mij. Ondanks het feit dat mijn motor het niet doet, maar dat schijnt wel weer opgelost te kunnen worden.


mei 2001
Mijn reis naar Nederland begint. Ik ben nu nog in Zweden in een grote loods tussen een stel andere kevers en heel veel onderdelen. Ik ben hier ontdekt door Hayo van Pinocar die mij op het oog had voor een stel uit Hoorn. Ik sta hier al een paar jaar wortel te schieten. Mijn huidige eigenaar heeft er niet zoveel zin meer in sinds de motor het niet doet. Daarvoor gingen we altijd allerlei meetings af. Ik baal er een beetje van de hele dag in zo'n saaie loods, gelukkig sta ik niet alleen, want dan dut je toch echt helemaal in. Dus ik ben wel in voor iets nieuws.